Got Event väljer Green-GO för Scandinaviums intercomsystem

Got Event, Göteborgs stads evenemangs- och arenabolag, har nyligen tagit ett viktigt steg mot att förbättra kommunikationen och teknikproduktionen på Scandinavium genom att investera i ett digitalt intercomsystem från Green-GO.

Det nya systemet, som primärt används för intern kommunikation mellan ljud-, ljus-, led- och bildtekniker, har snabbt blivit en central del av arenans tekniska infrastruktur. Valet av Green-GO grundades på flera viktiga faktorer som övertygade beslutsfattarna hos Got Event.

En avgörande faktor var systemets skalbarhet och flexibilitet, vilket gör det möjligt att integrera nya funktioner med hjälp av olika gränssnitt. Möjligheten att enkelt ansluta programljud samt bibehålla kommunikation med kameraoperatörer var särskilt lockande för teamet på Scandinavium. Dessutom möjliggjorde systemets IP-baserade teknologi en problemfri integration på den befintliga nätverksinfrastrukturen.

Vidare möjliggör Green-GO enkel expansion vid större evenemang genom att komplettera intercomsystemet med trådlös kommunikation för övrig eventpersonal och en smidig anslutning till OB-bussen via 4-wire interface.

 

Kundens erfarenhet med det äldre systemet avslöjade brister i funktionalitet, och övergången till Green-GO har inneburit en betydande förbättring. Inte minst har möjligheten att vara självförsörjande när det gäller intercom under större evenemang varit en välkommen förändring.

Scandinavium har nu utrustats med ett flertal multichannelstationer och 2/4-wire interfaces, vilket har mottagits positivt av personalen på plats. Användarvänligheten och flexibiliteten i systemet har varit särskilt uppskattade egenskaper.

Relaterade nyheter